ZZP-ers

Aan de slag als zzp’er in de zorg

Werk jij als zzp’er in de zorg en ben jij op zoek naar een goede bemiddelingspartner? Dan ben je bij No Kidding Zorg aan het juiste adres! Wij zorgen voor passende opdrachten bij een van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen uit ons netwerk. Geen enkele zzp’er heeft in z’n eentje zoveel connecties in de zorgsector als NKZ. Daarnaast kunnen we je als zakenpartner adviseren bij het maken van de juiste keuzes voor je zaak.

 

Wat is een zzp’er?

Eerst even een stapje terug: wat is een zzp’er eigenlijk? De afkorting ‘zzp’ staat voor ‘zelfstandige zonder personeel’, oftewel een zelfstandig ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Een zzp’er is hetzelfde als een freelancer. In beide gevallen werk je voor verschillende opdrachtgevers, zonder dat er sprake is van een dienstverband. Zzp’er en freelancer zijn overigens geen rechtsvormen. De meeste zzp’ers en freelancers starten met de rechtsvorm ‘eenmanszaak’.

Het aantal zzp’ers in de gezondheidszorg neemt steeds verder toe. Vanuit de overheid zijn er regels opgesteld om als zelfstandig zorgprofessional te werken. Voor sommige beroepen geldt bijvoorbeeld dat je in het bezit moet zijn van een BIG-registratie en voor bepaalde beroepsgroepen is een maximum uurtarief vastgesteld waaraan je je moet houden.

 

Hoe word je zzp’er?

Overweeg jij als zzp’er in de zorg te gaan werken? Wees je er dan van bewust dat je je moet houden aan door de overheid opgestelde regels en wetten. Welke verplichtingen voor jou gelden is afhankelijk van jouw specifieke zorgberoep.

Of je je als zzp’er moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel hangt ervan af of je voldoet aan de criteria van een onderneming. Daarover lees je meer op de website van de Kamer van Koophandel. Daar vind je ook een stappenplan met belangrijke zaken waar zzp’ers in de zorg mee te maken krijgen.

 

Voordelen voor zzp’ers

  • NKZ brengt zzp’ers in contact met een groot netwerk van opdrachtgevers in de zorg
  • Eigen rooster: werk de ene week 40 uur, neem erna een week vrij
  • Altijd een opdracht bij jou in de buurt: NKZ is actief door heel Nederland
  • NKZ biedt ondersteuning bij administratie en facturering
  • Kies voor bevoorschotting en NKZ betaalt je factuur binnen één werkdag uit
  • Verdien meer dan bij andere arbeidsvormen
  • Kies uit vaste of flexibele klussen

 

Werken als zzp’er via NKZ

Werken als zzp’er in de zorg kent veel voordelen: je bent eigen baas, dus kunt veel zaken zelf bepalen. Bijvoorbeeld wat je uurtarief wordt en welke opdrachten je aanneemt. Zo kun je ervoor kiezen geen nachtdiensten meer te draaien en heb je geen verplichtingen voor vaste overleggen of projecten op afdelingen waar je aan de slag gaat. Maar zzp’en brengt ook uitdagingen met zich mee. Want hoe kom je aan die leuke opdrachten? En je eigen administratie bijhouden en facturen uitsturen, is dat niet lastig?

NKZ helpt zzp’ers hier graag mee verder. Samen vinden we een opdracht die bij jou past, dankzij ons uitgebreide landelijke netwerk van opdrachtgevers in de zorg. NKZ heeft een netwerk door heel Nederland, met ons hoofdkantoor in Pijnacker-Nootdorp.

 

Meld je aan als zzp’er bij NKZ

Wel de lusten maar niet de lasten van zzp’en? Laat NKZ dan de facturatie en administratieve afhandeling van je overnemen. Zo ervaar je de vrijheid van zelfstandig ondernemerschap zónder alle administratieve rompslomp. Hulp nodig bij financiële, juridische of fiscale zaken? Ook daarvoor kun je bij ons terecht als zzp’er: met onze eigen helpdesk geven we je snel en adequaat onafhankelijk advies.