No Kidding Zorg biedt maatschappelijk opvang aan alleenstaande volwassenen die naast ondersteuning ook een woon- of verblijfsplaats nodig hebben. Hun problematiek en achtergrond varieert en is gerelateerd aan psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Bij deze doelgroep kan daarnaast ook sprake zijn van een verslaving, somatische kwetsbaarheid of een licht verstandelijke beperking. Onze dienstverlening bestaat uit kortdurende nacht- en noodopvang, 24-uursvoorzieningen, groepswoningen en zelfstandig wonen trajecten.
Van 1 december tot 1 april staan gemeenten voor een grote uitdaging. Er moet een winteropvang voor dak- en thuislozen georganiseerd zijn. Het beleid per gemeente is erg verschillend. De ene opent voor 4 maanden de deuren en maakt het verschil tussen winterkoudeopvang (WKO) en winterkouderegeling (WKR) en de andere gemeente kiest ervoor om alleen open te gaan bij gevoelstemperaturen onder nul. De GGD is sturend in wanneer de voorziening open gaat. Dit geeft vaak logistieke problemen, het op- en afschalen van personeel en beveiliging, het eten en de informatievoorziening naar de doelgroep. No Kidding Zorg weet precies wat dit inhoudt en kan voor de gemeente hier veel in betekenen.
No Kidding Zorg is betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van een project waarbij cliënten die geen recht hebben op reguliere opvang, maar wel al lang in Nederland verblijven. Het ging hier om cliënten met verslavings- en psychiatrische problematiek. Wij hebben met diverse partijen een samenwerking opgezet die deze cliënten begeleid naar nieuw perspectief op het gebied van dagbesteding, wonen en omgaan met de psychische of verslavingsproblemen die er zijn. Daarnaast was de begeleiding gericht op eventueel terugkeer naar het land van herkomst. De verblijfsduur bedroeg 3 maanden met een mogelijkheid tot verlenging. Dit project was vooral gericht om overlast op straat te verminderen, de problematiek in kaart te brengen en de kwetsbare cliënt een kans te bieden op herstel.
In een respijthuis kun je korte periode logeren om tot jezelf komen. Het is een gastvrije plaats waar je jezelf kunt zijn en even bij kunt komen. Heb je psychische problemen of met impactvolle ervaringen te maken, zoals burn-out, relatieproblemen, verlies of problemen op het werk? Dan kan je in het respijthuis tot rust komen en werken aan je herstel. Ben je als gemeente opzoek naar deze zeer specialistische opvang? No Kidding Zorg heeft ruime ervaring op dit gebied.
Hoewel er weinig over wordt gesproken zijn veel mensen thuis niet veilig. Ieder jaar zijn meer dan 200.000 mensen slachtoffer van ernstig en regelmatig huiselijk geweld. Jaarlijks worden 119.000 kinderen mishandeld. Er is vaak sprake van een ‘spiraal’ van geweld (het begint bij een klap, het geweld wordt steeds erger) waarbij het geweld vaak vele jaren voortduurt voordat een van de betrokkenen aan de bel trekt. Mensen die te maken hebben met huiselijk geweld voelen vaak schaamte en zijn bang om erover te praten.
Huiselijk geweld kent verschillende vormen: (ex)partnergeweld, kindermishandeling, geweld tegen ouders, seksueel geweld, ouderenmishandeling en eergerelateerd geweld. Geweld kan zijn: lichamelijk geweld (slaan, schoppen); belemmering van de vrijheid of ontwikkeling (opsluiten, geen contact toestaan met familie, niet naar school mogen); geestelijk geweld (vernederen, schelden) of seksueel geweld. Het hinderlijk volgen, bespioneren en in de gaten houden, ook wel stalking genoemd, is ook een vorm van huiselijk geweld. No Kidding Zorg heeft de kennis en kunde in huis om dit soort opvangplekken te creëren en te begeleiden.
Wil je met ons een samenwerking aangaan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden op dit gebied? Neem dan contact met ons op!
We bieden hulp aan gemeentes en ondersteunen mensen die opvang nodig hebben. Samen zorgen we voor een veilige omgeving en de juiste begeleiding.
Wil je meer weten over wat NKZ voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op via de button. Ons team staat klaar om je te helpen!