Wij zijn op zoek naar zorgmedewerkers en beveiligers! Neem voor meer informatie contact op.

Eerste weken in Kijkduin.

We zijn ondertussen al net iets langer dan een maand verhuisd naar Kijkduin. En wat is het fijn en lekker hier. We genieten van de locatie en dat merken we ook bij de bewoners. Het is een echte ‘upgrade’. Ik heb het idee dat de bewoners hier de rust en veiligheid voelen, die ze verdienen.

Alle dagen zijn anders, maar ze zijn allemaal even leuk op hun eigen manier.

De balletgroep neemt ons soms mee naar de zaal om te komen kijken bij hun repetities. Dit is echt fantastisch. Ze zijn zo professioneel en zijn zo hard aan het werk, dat je bij de repetities al bijna naar een echte voorstelling zit te kijken. Wij vinden het geweldig om te zien en daar genieten zij dan ook weer van.

Er is ook een balletdanser die het leuk vind om balletposities te leren aan NKZ. Zo ging hij laatst met Charlotte en Maaike een plié oefenen. Dan moet je in de eerste positie gaan staan, dat is met je hielen tegen elkaar en je voeten in een rechte lijn met je tenen naar buiten. Daarna moet je zorgen dat je rug recht is en je nek daar het verlengde van is. Alsof je een soort touwtje aan je hoofd hebt die je recht trekt. Ook moet je je billen aanspannen om te zorgen dat die ook in de rechte lijn zitten. Dan zijn op dat moment je handen in een mooie halve cirkel beneden voor je benen. Als je dan de plié gaat doen, moet je zorgen dat je rug recht blijft en dat je knieën naar buiten gaan. Ze moeten je tenen volgen en mogen niet naar voren. Ook moet je je billen samenspannen om te zorgen dat deze niet uitsteekt aan de achter. Daarmee moet je zorgen dat je bovenlichaam recht naar beneden gaat, tussen je 2 hielen in. En dan moet je dus ook nog proberen om te blijven staan.

Wij vonden het zo moeilijk dat we elke keer bijna omvielen naar achter en niet normaal konden blijven staan. Al met al is het dus echt wel heel erg moeilijk en dit is voor hen denk ik pas stap 1.

Als je dit leest en denkt; ‘Maar dat wil ik ook proberen’ of ‘Dit kan ik beter’. Volg dan de stappen hierboven, kijk goed naar het plaatje en maak een foto van jouw plié. Volg ons op instagram: no_kidding_zorg, zet deze foto op insta en tag ons! Wie weet ben jij dan de gelukkige winnaar van 2 gratis kaartjes voor een balletvoorstelling van UUBF (United Ukrainian Ballet Foundation).

Meer nieuws

Nieuws
Praatje maken; Kom gezellig langs! OPVANG KIJKDUIN
Nieuws
NKZ: onze nieuwe website!