Wij zijn op zoek naar zorgmedewerkers en beveiligers! Neem voor meer informatie contact op.

Praatje maken; Kom gezellig langs! OPVANG KIJKDUIN

Er komen regelmatig buren langs om even te kijken hoe alles gaat en om een praatje te maken. Laatst zijn er 2 buren langs geweest die ook bij een repetitie van 2 balletdansers mochten kijken. Zij keken hun ogen uit en voelde zich echt speciaal. Dit zijn de geluksmomentjes van de dag.

Wij zijn een gemeentelijke opvang (GOO) en zijn meeverhuisd met de balletgroep United Ukrainian Ballet Foundation (UUBF) en hun families. Deze bewoners komen vaak langs voor een praatje. Wij merken dat het contact met de bewoners steeds beter wordt en dat ze het ook leuk vinden om even langs te komen voor een gezellig gesprekje. Het is leuk dat je ziet dat sommigen jou al leren kennen en jou ook begroeten en naar je lachen als zij langslopen. Wij genieten van de contacten die we hebben met de bewoners en de banden die we met hen aan het opbouwen zijn. Sommigen voelen zich nu al helemaal thuis en leven zich helemaal uit, waarbij anderen nog iets stiller en terughoudender zijn.

Daarnaast leren wij de mensen die vanuit de particuliere opvang (POO) zijn gekomen ook steeds beter kennen. We proberen de mensen die we langs zien lopen altijd aan te spreken of gedag te zeggen. Op die manier ontstaat er vaak wel een kort gesprekje over wat ze vandaag gaan doen of waar ze vandaan komen. Deze korte gesprekjes zijn voor ons heel belangrijk om ze een vertrouwd en veilig gevoel te geven bij ons.  

Het is leuk om al deze bewoners beter te leren kennen en te weten wat ze de hele dag doen. Alle verhalen zijn boeiend en belangrijk. Ook als we ze ergens mee kunnen helpen of als ze gewoon iets kwijt willen, kunnen ze altijd bij ons terecht. Wij zijn er echt voor ze en dat proberen we ook uit te stralen. 

Als je dit nu leest en denkt; Zo, dat klinkt gezellig. Kom vooral een keer langs voor een praatje. Wij staan altijd voor iedereen klaar, ook voor jou!

Meer nieuws

Blog
Eerste weken in Kijkduin.
Nieuws
NKZ: onze nieuwe website!